Briefing 2019 (NL)

Training

De vrije training heeft plaats van 9.20 u. tot 10.50 u. Het is ten strengste verboden om vóór 9.20 u. op de proeven te rijden. Overtredingen worden met sancties bestraft!

Rij aan een matig tempo en let op aan gezamenlijke aankomsten (tijdens de trainingen staan de aankomsten van sommige proeven recht tegenover elkaar) en op kruisingen met de verbindingen. Ga opzij staan als je op een proef stopt. Het is perfect mogelijk om de 6 proeven in minder dan een uur te verkennen, een proef kan dus indien nodig meer dan eens uitgeprobeerd worden…

We vragen je ook om enkel langs de officiële verbindingen aan de ingang (SP 1-2-3-5) en helemaal achteraan het bos (SP 4-6) terug naar boven te rijden.

Let op voor de dubbele sprong aan het begin van SP3, deze kan enkel springend genomen worden en is er enkel voor de fun. Laat deze dus vooral vallen als je niet vertrouwd met dit soort sprongen. Je kan er makkelijk naast rijden zonder tijd te verliezen!

Race

Enkel de eerste proef wordt in volgorde van de startnummers afgelegd, daarna rij je de proeven vrij, zolang de tijdslimiet wordt gerespecteerd (één proef per 30 minuten). Laat duidelijk weten aan een voorligger dat je aankomt als je iemand inhaalt en wees voorzichtig en sportief als je ingehaald wordt. Blijf aan het einde van een proef niet vlakbij de chronocel staan.

Waarschuw zo snel mogelijk een marshall of iemand van de organisatie in geval van een slechte bewegwijzering, een valpartij of een ander probleem!

De deelnemers zijn in 2 groepen verdeeld, als je in groep B rijdt, rij je dus de proeven in verschillende volgorde: 4-5-6 en dan 1-2-3. Uurroosters staan in het bos opgesteld.

Bevoorrading

De centrale bevoorrading is open vanaf 10.30 u.

Proef 7 (chainless)

Proef 7 (chainless) is niet verplicht, maar wel ten stelligste aangeraden! Ze zal niet vóór 14 u. bewegwijzerd worden, maar we kunnen wel al verklappen dat ze boven op de houten startmodule vertrekt. Je verwijdert je ketting (gereedschap staat ter beschikking), vertrekt zonder impuls aan de start en laat je gaan!

Let op, het is verboden van de fiets af te stappen tijdens de proef. Je mag met de voeten afduwen indien nodig, maar enkel als je op de fiets blijft zitten…

Na de race

Na de race moet je je chronochip aan het centrale paviljoen nog laten ontladen. Niet vergeten! Daarna afspraak aan dezelfde plaats voor een hotdog en soep in ruil voor de 2 tickets die je ‘s morgens in de envelop kreeg. Als je graag je fiets nog wast of jezelf wilt opfrissen kan dit aan de bikewash en douches vlakbij het centrale paviljoen. Podiumceremonie is voorzien rond 16.30 u.

Nog vragen? Aarzel niet om langs te komen!

Veel plezier!